Ez a Yugo biztosan kellett volna az amerikaiaknak

Autók, 2020.06.13

A szerbia autógyártás "remeke" volt a Yugo, amelyet egészen 2008-ig gyártottak. A Yugót még az Egyesült Államokba is exportálták, remélve, hogy nagy siker lesz a költségtakarékos kisautó.

Yugo V8 Az autó túl nagy népszerűségre nem tett szert a tengeren túlon, noha mintegy 140 ezer darabot eladtak belőle. Van egy Yugo viszont amely nagy sikernek örvend, mégpedig egy olyan példány, amelybe két Cadillac V8-as motort is plántáltak és amely most eladó, mintegy 25.500 dollárt kérnek érte.

A két 8,2 literes erőforrás darabonként 480 lóerős, így könnyen kiszámolható, hogy a kis Yugo teljesítménye 960 lóerő, ami valljuk be, elég impozáns. Azt azért tudni kell, hogy az autónak mindössze egy hűtési rendszere van, így a két motor együttesen nem használható egy időben. Versenyek során főleg a hátsót szokták igénybe venni. Két motor teljesítményét összehangolni nem egyszerű feladat, ez minden bizonnyal az új tulajdonosra vár, ahogyan a komplett hűtési rendszer kiépítése is. Ettől függetlenül az autó minden bizonnyal a legolcsóbb ilyen jellegű átépítés, sokkal olcsóbb mint a dupla motoros Mercedes-Benz A38 AMG vagy az MTM TT Bimoto, amelynek az alapját egy Audi TT szolgáltatja. A Yugo egyébként összkerekes.


 
(Webrádió)

Címkék

Yugo Cadillac V8
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!