Ferrari érkezett a bevásárlóközpontba a Mikulás helyett

Autók, 2021.12.25

Egészen elképesztő baleset történt karácsony előtt az egyik andorrai település bevásárlóközpontjába, ahová egy méregdrága Ferrari hajtott be, összetörve a kirakatot és az ikonikus sportautót.

Ferrari 512 TR crash A híradások szerint a nem mindennapi baleset az andorrai Julià de Lòria nevű településen történt december 22-én, ahová eddig nem tudni pontosan, hogy milyen okból, de egy Ferrari hajtott be az üvegportálon keresztül. A szupersportautót egy 82 éves úr vezette, valamint egy 59 éves női utas is volt vele. A balesetben ők ketten, valamint a bevásárlóközpont egyik 44 éves alkalmazottja is megsérült, aki éppen a baleset közelében dolgozott. Komoly sérülés szerencsére nem történt, de további kivizsgálásra, illetve agyrázkódással szállították a sérülteket kórházba. A beszámolók szerint a Ferrari 512 TR észak felé haladt éppen, amikor szalagkorlátnak ütközött, majd a bevásárlókomplexumba csapódott. Nagy valószínűséggel a balesetet a nem megfelelően megválasztott sebesség okozta. A helyszínen készült képek alapján az ikonikus sportautóban jelentős kár keletkezett, a lökhárítója leszakadt, valamint a motorháztető is alaposan felgyűrődött, az alváz is sérült.  

Egyébként a Ferrari még 1991-ben dobta piacra az 512 TR-t, a szintén ikonikusnak számító Testarossa mintegy felfrissített változataként. Mindössze 2261 példányt gyártottak belőle, amelybe egy 4.9 literes 12 hengeres motort plántáltak a maranellóiak, melynek legnagyobb teljesítménye 422 lóeró, valamint 491 Nm nyomaték. A Ferrari 512 TR mindössze 4,8 másodperc alatt katapultál százas tempóra, míg végsebessége valahol 314 km/h körül alakul.


(Webrádió)

Címkék

Ferrari 512 TR Andorra
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!