Gigászok csatája: Bugatti Chiron vs Bugatti Veyron Super Sport

Autók, 2018.06.05

Amikor 2010-ben a Bugatti leleplezte a Veyron limitált darabszámú modelljét, a Super Sportot, akkor ez a sportautó számított a leggyorsabb sorozatgyártású autónak a maga 1200 lóerejével és 1500 Nm nyomatékával. Vajon sikerrel veheti fel a versenyt házon belüli legnagyobb riválisával?

A Super Sport a Veyron tuning változatának volt tekinthető, amelynek a végsebességét biztonsági okokból 415 km/h-ra limitálták, igaz később egy teszten 431,07 km/h-át hoztak ki belőle. Az utód, a Bugatti Chiron hasonló, illetve még jobb paraméterekkel rendelkezik, hiszen 1500 lóerős 8 literes W16-os erőforrása brutális gyorsulást tesz lehetővé.   

A Driving Force Club (DFC) nem bízta a véletlenre és egymás mellé állította a Bugatti jelenlegi és egykori büszkeségét. A lóerőtöbblet látszik, ugyanakkor a Veyron SS-nek egyáltalán nincs szégyenkezni valója, hiszen a Chiron szinte turbólyuk nélküli brutális motorjával szemben nincs ellenszer. Ráadásul a a világ egyik legjobb váltójával szerelték. Nézze meg Ön is a gigászok csatáját.  

(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!