Így javítsd az autódat profi autógittekkel!

Autók, 2021.08.23

Az autógitteket leggyakrabban a járművek javítására használják, a horpadások kijavítása után.

Autófesték A töltőanyag használatára azért van szükség, mert még a horpadások kijavítása után is előfordulhat, hogy az érintett területen kitüremkedések éktelenkednek. A töltőanyag segít kitölteni ezeket a réseket, és sima és egyenletes felületet létrehozni, a jármű festése előtt.

A gittekkel való munka néha trükkös lehet, mivel gyorsan megszilárdulnak. Ha szereted az autódat, és magad szeretnél javításokat végezni rajta, akkor mindenképpen ajánljuk neked a következő praktikák követését. Csináld jól, és a kocsid meghálálja.

Az autószerelők tudják, hogy a gittekkel való munka során biztonsági felszerelést kell viselniük. Ezt te is megteheted, hiszen az autógittek sokszor olyan oldószereket tartalmaznak, amelyeket nem ajánlott belélegezni. De ne csüggedj, könnyedén tudsz majd dolgozni védőfelszerelésben is, és tökéletes munkát végezhetsz, miközben biztonságban vagy.

Amellett, hogy a töltőanyagokban használt oldószer összetevői mérgezőek, ha túl sokáig maradnak a bőrön, égési sérüléseket is okozhatnak. Ennek eredményeképpen a gittek gyártói és az autószerelő szakemberek a gittek keverése és felhordása során védőszemüveg, légzőkészülék és kesztyű viselését javasolják.

Ha a legjobb szerszámokat keresed a csiszoláshoz, akkor nézd meg a Magic Colors Autó és Ipari Festék Szaküzlet és Webshop kínálatában a RUPES gépeket, amelyekkel a minőségi munka könnyedén elvégezhető, és a hobbidat igazán profi szintre emelheted.

A gittek felhordása előtti előkészületek

Mielőtt elkezdenéd a gittek felhordását, fontos, hogy megfelelően előkészítsd az autó felületét. Ha az autó nincs megfelelően előkészítve, a töltőanyag nem fog megtapadni, és a végén kidagadhat és leválhat a járműről. Ezért fontos, hogy alapozót alkalmazz arra a területre, ahová a töltőanyagot is fel szeretnéd vinni.  

Miután az alapozó megszáradt, durva csiszolópapírral érdesítsd a felületet. A durva felület lehetővé teszi, hogy a töltőanyag megtapadjon és hozzákötődjön a járműhöz, ami megakadályozza, hogy később leperegjen.

Mennyi és milyen vastagon felhordott gittet szabad használni?

Ha tapasztalt vagy a témában, akkor te is tudod, hogy fontos a megfelelő mennyiségű gitt használata. Ha túl kevés töltőanyagot használsz, a terület nem lesz sima, és a javításhoz újra és újra több gittet kell keverj. Ez kellemetlenséghez és időpocsékoláshoz vezet, nem is beszélve arról, hogy az autód felülete nem lesz sokkal jobb.

Mit készíts elő a gittel való munkához?

Ne feledd, ha kevés, az a baj, ha pedig túl sok, akkor az a baj. Ráadásul, ha túl sok töltőanyagot viszel fel a járműre, csak még több munkát csinálsz magadnak, mivel a plusz réteget le is kell csiszolni. A tökéletes gittréteg sok-sok időt spórolhat meg neked.
Gittelj okosan, és csiszolj ravaszul!

Miután felhordtad a gittet, és az kellően meg is száradt, következhet a csiszolás. A legjobb, ha gyakran megállsz és ellenőrzöd a felületet. Inkább simítsd végig gyakrabban, nehogy túl sokat csiszolj le a felületből. Ha óvatos vagy és finoman bánsz mind a csiszolóval, mind pedig az autód felületeivel, azzal sokkal hatékonyabb munkát végezhetsz.

(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!