Hangorgia: Apollo Intensa Emozione

Autók, 2021.08.03

Az Apollo Automobil kis darabszámban gyárt autókat, de micsoda szupersportautók kerülnek ki az egykoron Roland Gumpert által 2004-ben megálmodott kis manufakturából.

Apollo Intensa Emozione Az Intensa Emozione az Apollo egyik legfigyelemreméltóbb alkotása, nem csoda, hogy mindössze 10 darabot gyártanak belőle a világon. A videóban is látható és Carbon Dragon névre keresztelt példány a tízből az ötödik a sorban és olyan autókkal verseng a figyelemért, mint a Pagani, a Koenigsegg vagy a Bugatti. A kasznit teljes egészében a könnyű de mégis nagyon erős szénszálas műanyag váz alkotja. "A karbon sárkány" legutóbb az USA-ban található Lime Rock Park versenypályán is megfordult, legnagyobb örömünkre.  

Az autó erőforrása is csodálatos, nem is lehet más, hiszen a 6,3 literes V12-es szívómotor a Ferraritól származik, amely 769 lóerőt és 760 Nm nyomatékot termel. Arról nem is beszélve, hogy milyen csodálatos az Apollo kipufogórendszere, amelynek a hangja zene füleinknek.  

A szupersportautó szénszálas műanyag kaszniját a cég a HWA AG és a Capricorn Group közreműködésével fejlesztette ki és olyan erős, hogy még a vonatkozó FIA LMP2 biztonsági ajánlásokat is jócskán felülmúlja. Az autó tehát nagyon biztonságos, ritka és elképesztően gyors, ennek megfelelően méregdrága az árcáduláján látható összeg is, ami 2,71 millió dollárra rúg, amely jelenlegi árfolyamon számítva 813 millió forintnak felel meg. A szupergazdag vásárlók rengeteg lehetőség közül választhatnak, már ami a végeredményt illeti, az egyik tulajdonos például több színből kikevert és több rétegben felvitt kaméleon fényezést választott autójához, amelyet leginkább flip-flop festésként ismerünk.  

(Webrádió)

Címkék

Apollo Intensa Emozione
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!