Hómobil balesetben vesztette életét a legenda Ken Block (Frissítve)

Autók, 2023.01.03

Hómobil balesetben 55 éves korában elhunyt Ken Block, akit a motorsportot kicsit is ismerő olvasók körében biztosan nem kell bemutatni.

Ken Block A motorsport-legenda, üzletember, valamint a Gymkhana úttörője Utah államban szenvedett halálos balesetet.  

A Wasatch megyei seriff hivatal megerősítette a szörnyű tragédia hírét, közleményükben olvasható, hogy a szörnyű baleset egy családi kiruccanás során történt.  

2023. január 2-án 14 óra körül érkezett a bejelentés a Wasatch megyei segélykérő központba, mely szerint Mill Hollow-nál tragikus hómobil baleset történt. A helyi kereső és mentőszolgálatok azonnal a helyszínre siettek, azonban már nem tudták megmenteni Ken életét. Az elsődleges adatok szerint a legendás autóversenyző hómobiljával egy meredek lejtőn haladt lefelé, amikor a motoros szán hírtelen felborult, majd maga alá temette. Ken Block sérülései olyan súlyosak voltak, hogy még a helyszínen életét vesztette.  

Ken Block egyébként egy társasággal motorozott, azonban pont a tragédia időpontjában senki sem volt mellette, egyedül hómobilozott. A halál pontos okának megállapításán még dolgoznak a szakemberek.  

A Block által alapított Hoonigan Industries a közösségi médiában búcsúzott az elképesztő vezetési tudással rendelkező ralilegendától.  

"Mélységes megrendüléssel tudatjuk, hogy Ken Block egy motoros szánbalesetben életét vesztette. Ken egy látnok, egy úttörő és egy ikon is volt és ami a legfontosabb apa és férj. Hihetetlenül fogsz hiányozni. "

Ken Block 2005-ben kezdte raliversenyző karrierjét és több szezont is lenyomott a Rally America National Championship sorozatban. Világhírnévre 2008-ban tett szert, amikor Gymkhana Practice néven elhíresült videója rövid idő alatt több tízmilliós nézettségre tett szert a Youtube-on. Ken Block szerepelt az ikonikus Top Gear sorozatban is, valamint 2010-ben benevezett a rally világbajnokságra.  


Block 2008 és 2018 között a Gymkhana videósorozat tíz ismétlésében is szerepelt, valamint a Climbkhana különkiadásban. A sorozat legutóbbi kiadásában, az Electrikhanában egy egyedi Audi S1 Hoonitron volánja mögött csillogtatta meg tudását Las Vegasban.


Ken Blockot többek között felesége, két lánya és egy fia gyászolja.  

A mellékelt fotót a Wasatch Megyei Sheriff Hivatal készítette a baleset helyszínén.

(Webrádió)

Címkék

Ken Block Elhunyt Hómobil baleset

Galériánk

Ken Block Ken Block
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!