Hullámsír lett a nyughelye jó néhány méregdrága Porschénak

Autók, 2021.07.21

Legalább egy tucat új Porsche, valamint egy igen komoly gyűjtemény is valószínűleg vízkáros lett, amikor az árvíz elöntött egy kereskedést Németországban. Jó néhány autókereskedés lett a természeti katasztrófa áldozata Németországban.

Porsche víz alatt
Természeti katasztrófa súlytotta Németországot, amelyben több mint százan vesztették életüket, sokakat még keresnek. A szörnyű árvízek során mérhetetlen anyagi kár is keletkezett lakóházakban és egyéb létesítményekben egyaránt. A néhány nappal ezelőtti áradásokban semmisült meg több autókereskedésben veszteglő szupersportautó is, hiszen a hömpölygő áradat tönkretett mindent, ami az útjába került. A videót egy férfi készítette, aki megörökítette, ahogy 992-es Porschék állnak egy autókereskedés udvarán, amelyet elöntött az áradat. Olyan méregdrága autók váltak az enyészetté, mint egy Cayanne Coupe, 911 Carrera 4s Cabriolet vagy éppen az elektromos Taycan. Szerencsére a kereskedés alkalmazottai közül senki sem sérült meg, az anyagi kár viszont jelentős. 

Némelyik Porschén még a szállítás során felhelyezett védőmatricák is fent voltak, ezek már bizonyosan nem jutnak el új tulajdonosaikhoz. Csak a fekete 911 Turbo alapára 190.000 eurótól indul, ami 68.400.000 forintnak megfelelő összeg. Amennyiben mindez nem lenne elég, az árvízzel súlytott kereskedésnek volt még egy felbecsülhetetlen értékű régi Porschékból álló gyűjteménye is, ami vélhetőleg szintén a természeti katasztrófa áldozata lett. 

Ugyanakkor ez a jelentős anyagi kár mit sem jelent az emberi életekhez képpest. 


 
(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!