Jaguarok Szegeden

Autók, 2022.06.18

A Magyar Jaguar Club Dél-Alföldi Piknik Hétvégét szervezett tagjainak, melynek keretében az ikonikus márka hazai tulajdonosai Szegedre is ellátogatnak.

Jaguar felvonulás Szegeden
Több tucat, főleg régebbi modelleket tekinthetnek meg az érdeklődők szombaton és vasárnap Szegeden, a Széchenyi téren. Mintegy 30 Jaguart lehetett megcsodálni szombat délelőtt a belvárosban, hiszen a márka szerelmesei a hétvégét a Dél-Alföldön töltik, a bázisuk a megyeszékhelytől alig több mint 20 kilométerre található Mórahalom. A Jaguar története egészen 1922-ig nyúlik vissza, hiszen eredetileg Swallow Sidecar Company néven alapították és kezdetben motorkerékpár-oldalkocsikat készítettek. A Jaguar 1989-tól a Ford Motor Company tulajdona volt egészen 2008-ig, amikor is megvásárolta az indiai Tata. A cég számos ikonikus sportautót gyártott, melyek közül az egyik legismertebb példánya Szegedre is ellátogatott. A Jaguar E-Type (XK-E) ikonikus sportkupé, talán az angol márka egyik leghíresebb és legkedveltebb modellje volt a gazdagok körében, népszerűsége mind a mai napig töretlen. 1961-től 1968-ig gyártották az első szériát kétféle benzines motorral. A gyönyörű vonalvezetésű sportkupé a maga idejében igen gyorsnak számított a 4.2 literes erőforrásával, melynek maximális teljesítménye 265 lóerő. A nyomatékosabb motorral a Jaguar E-Type mindössze 6,6 másodperc körül gyorsult fel százas tempóra, míg végsebessége 241 km/h. Gondoljunk csak bele, hogy a '60-as évekről beszélünk!

A Széchenyi téren ugyanakkor egy F-Type Coupét is megcsodálhattak az érdeklődők, amelyet 2014-től gyárt a Jaguar.  

Jaguart birtokolni bizony nem olcsó mulatság, hiszen ezek a matuzsálemi vasak nem éppen a takarékosságukról híresek. Mint portálunk megtudta, az 1979-es évjáratú, tehát 43 éves Jaguar XJ6 Series 3 4235 cm3-es és 208 lóerős benzines motorja 16 liter körül fogyaszt.  

Aki szeretné megnézni a nagymacskákat élőben, nem késett le semmiről, hiszen a Jaguarok vasárnap is felvonulnak a szegedi Széchenyi téren. Nagyjából fél 10 után parkolnak le a többségében matuzsálemi korú személyautók Szeged belvárosában.
(Webrádió)

Címkék

Magyar Jaguar Club Dél-Alföldi Piknik Hétvége
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!