TV műsor

Járműtechnológiai együttműködésre lépnek a japán teherautógyártók

Autók, 2021.03.24

(MTI/AP) - Együttműködésre lép a Toyota konszern az Isuzu és a Hino teherautó gyártókkal alternatív hajtásláncra épülő haszongépjármű platform és járműelektronikai fejlesztések céljából.

Együttműködik a Toyota Motor Corp. japán autóipari konszern és az Isuzu Motors teherautó gyártó vállalat elektromos és hidrogén-üzemanyagcellás hajtáslánc fejlesztésére haszongépjárművek számára, valamint adathálózatra kapcsolt és önvezető járműtechnikai fejlesztésekre. Az együttműködésnek részese a Toyota száz százalékos tulajdonában lévő Hino Motors teherautó gyár is. A három autógyár a japán teherautó piac 80 százalékát uralja.

A Toyota és az Isuzu kölcsönösen 4,6 százalékos részesedés vásárlásával pecsételik meg az együttműködést, amelynek keretében közös vállalatot is létrehoznak. A vállalatban a Toyota 80 százalékos, az Isuzu és a Hino pedig 10-10 százalékos részesedéssel rendelkezik majd.

A Toyota, az Isuzu és a Hino együttműködésének a célja az emissziós kibocsátás csökkentése elektromos hajtáslánc, üzemanyagcellás meghajtás, közös haszongépjármű platformok kifejlesztésével, egységesen használható hidrogén töltőállomás hálózat kiépítésével, valamint önvezető járműtechnológia alkalmazásával.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!