Jövőre leállhat a KIA Stinger gyártása?

Autók, 2021.07.20

Egy koreai autós blog információi szerint 2022 második negyedévétől leállhat a Stinger gyártásával a KIA.

2022 KIA Stinger Scorpion Noha a dél-koreai gyártó sportszedánja kedvező fogadtatásra talált, mind a szakma, mind a vásárlók körében, sajnos nem produkálja az elvárt darabszámokat, ezért már korábban is lehetett arról hallani, hogy a KIA befejezi az egyik legszebb modelljének a gyártását. A Korean Car Blog információ szerint a KIA zászlóshajója nem szerepel a Sohari gyár tervei között 2022 második negyedéve után, helyette a Carnival Hybrid van ütemezve. 2017-ben a sajtó is lelkesedve fogadta a Stingert, amellyel a KIA végleg belépett a legkomolyabb gyártók és a prémium szegmens közé. Talán a kissé magas ár vagy a szegmens elvárásai nem találkoztak egymással, minden esetre az elsődleges piacon, az USA-ban sem fogyott a Stinger a várt ütemben. Annak ellenére nem sikerült a számokat hozni, hogy a Stinger valóban az egyik legszebb sportszedán a kategóriájában.

Az év elején frissítették a modellt, amely már kapható az Amerikai Egyesült Államokban. A 2022-es modellév során a 2.0 literes turbós erőforrás helyett egy 2,5 literes négyhengeres felöltös motorral kínálják az alapmodellt, amely kereken 300 lóerőt teljesít 422 Nm nyomaték kíséretében. Ugyanakkor még mindig elérhető a brutális duplaturbós 3,3 literes V6-os, amely 368 lóerőt és 510 Nm nyomatékot produkál.  

Egyébként június elején mutatott be a KIA egy Stinger speciális kiadást Scorpion (Skorpió) néven, amely egyedi felniket és néhány különleges kiegészítőt kapott. Az is elképzelhető, hogy ezt a változatot még néhány követi azelőtt, hogy a KIA végleg beszüntetné a gyönyörű és elismert sportszedán gyártását. Mi a magunk részéről nagyon sajnálnánk.  
(Webrádió)

Címkék

KIA Stinger
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!