Kartonból készített Rolls-Royce-t magának

Autók, 2021.09.12

A Rolls-Royce Boat Tail a valaha gyártott legdrágább utcai használatra szánt luxusautó a világon. A 21 millió dolláros vételárat csak a szupergazdagok engedhetik meg maguknak, azt azonban semmi sem tiltja, hogy ügyes mesteremberek rajongásból lemásolják a méregdrága luxusautót maguknak.

Rolls Royce Boat Tail replika A King of Crafts Youtube felhasználó 15 nap alatt hozta tető alá a videóban is látható luxusautó mását és ehhez mindössze kartonlapra és némi acélra volt szüksége. Talán nem a legszebb replika a világon, de valljuk be őszintén, legtöbbünk, még egy hasonlóra sem lenne képes a házi műhelyében. A projekt megálmodója az autó vázával kezdte, majd az autó közepébe egy kismotorból származó erőforrást ültetett, amellyel a Boat Tail replika 50 km/h-ás maximális sebességet is elérhet, ráadásul az autó irányítható is! A kaszni és a beltér is kartonlapokból készült, egyrészt mert az alapanyag olcsó, másrészt azért mert viszonylag könnyen formálható és csak ragasztó kell hozzá.  

Az alkotónak még arra is volt energiája, hogy a króm elemeket is pótolja házilag, méghozzá fényvisszaverő ragasztószalaggal. Ami azonban ennél is meglepőbb, hogy a kartonpapír autónak fényszórói is vannak, sőt még a Spirit of Ecstasy-t is sikerült megoldani, amely ugyebár a hölgy alak, amely a Rolls-Royce védjegye és minden autón megtalálható. Talán nem a legszebb replika ez kartonból készített Boat Tail, de mindenképpen elismerésre méltó teljesítmény, én még hasonlóra sem lennék képes.  

(Webrádió)

Címkék

Rolls-Royce Boat Tail Replika
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!