Kínai gagyidömping: A Chiron "hasonmás" és más csodák

Autók, 2020.06.01

Kínában rohamtempóban fejlődik minden, így a személygépjármű gyártás is, azonban a régi beidegződéseket nehezen tudják levetni magukról.

Három kínai gagyi autó Kínában megtalálható a minőségi de ugyanakkor az idehaza elképzelhetetlenül gagyi gépkocsi gyártás is. Mostani cikkünk a gagyizó kínai kocsikat mutatja be, azon belül is talán a három legérdekessebbet.

A három "jármű" közül egyértelműen a Bugatti Chiron "hasonmás" a legérdekesebb, de nehogy azt higyjük, hogy a kínai változatnak bármi köze is lenne a méregdrága szupersportautóhoz. Az autó úgy néz ki, mint amelyet nem gyárban, sokkal inkább lelkes amatőrök gyártottak le, mondjuk az udvaruk hátsó részén. Az autó kis benzines motorjáról nincs bővebb adat, gyorsulását elnézve elképesztően gyenge lehet, még Frédi és Béni, avagy a két kőkorszaki szaki is lehagyná.:)

A kis narancssárga csoda, amely leginkább egy golfautóhoz hasonlít, egy Dayang Chok. A kis, ellenben viszonylag magas építésű autót elektromos motor hajtja, hasonlóan lassan, mint a fentebb említett Chiron hasonmásét.  

A háromkerekű "szépség" egy Reliant Robin. Mozgatásáról egy kis benzines motor gondoskodik, amelyet a kínai mérnökök az autó hátuljában helyeztek el és nem meglepő módon rendkívül borulékony is.

Érdemes megnézni a kínai teszterek által is megmosolygott triót. :)

(Webrádió)

Címkék

Dayang Chok Reliant Robin
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!