Kombik csatája: Vajon az RS6, az E55 AMG vagy az M5 a leggyorsabb?

Autók, 2021.05.24

A CarWow csapata ismét nagyszerű gyorsulási videót állított össze, ahol az Audi, a BMW és a Mercedes egykoron legerősebb kombijai mérik össze tudásukat.

RS6 vs M5 vs E55 AMG
Azt már megszokhatták kedves olvasóink, hogy oldalainkon bemutatjuk a CarWow csapatának tesztjeit, hiszen egyfelől rendkívül szórakoztatóak, másfelől pedig sosem hétköznapi autókat tesztelnek. Most a kétezres évek kombi nagyágyúi, az Audi RS6, az E61-es BMW M5 Touring változata, valamint a Mercedes-Benz E55 AMG volt soron a szerkesztőségben. Mat Watson természetesen a triumvirátus legjobbját, a Lamborghini ihlette RS6-ot vette kezelésbe. Az ingolstadti puttonyos igazi sleeper, hiszen ki gondolná, hogy a kombi kaszni alatt egy 5.0 literes ikerturbós V10-es lapul, amely ráadásul 579 lóerős. Amennyiben ez nem volna elég, az Audi legendás Quattro összkerékhajtását is megkapta, melynek köszönhetően szinte "kilő" a start vonalról. A 6 sebességes automata és a Lamborghini eredetű motor játszi könnyedséggel mozgatja a 2 tonnás testet. A szintén 5.0 literes és V10-es E61 M5 Touring könnyebb az Audinál, mindössze 1,8 tonna. Szívómotorja 507 lóerőt teljesít 520 Nm nyomaték kíséretében, amely a hátsó kerekeket hajtja. BMW-s körökben az egyik legjobb M szériás sportautónak tartják.

A Mercedes-Benz E55 AMG 5,4 literes V8-as motorja kompresszorral lélegeztetett és 476 lóerőt és 700 Nm nyomatékot présel ki magából, az erőátvitelről pedig egy 5 sebességes automata gondoskodik. 

A csapatból egyértelműen az Audi a legerősebb, de ugye láttunk már csodákat. Papíron az RS6 tudja a legjobb gyorsulási adatokat, míg mögötte a BMW M5 következik és elviekben a Mercedes a leglassabb a hármas fogatból. Nézze meg Ön is a videót, mindenképpen érdemes!

(Webrádió)

Címkék

CarWow Audi RS5 BMW M5 Touring Mercedes-Benz E55 AMG
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!