Közel 1 millió dollárért kelt el egy McLaren 570S Spider

Autók, 2018.06.29

Közel 1 millió dollárt fizetett egy ismeretlen egy új McLaren 570S Spider sportautóért, amellyel az utolsó centig Sir Elton John AIDS betegség ellen küzdő alapítványát fogják támogatni.

Sir Elton John - Mclaren 570S Spider
A McLaren 570S a márka belépő modellje, amely az USA-ban nagyjából 200. 000 dollárba kerül. Hogy miért fizette ki valaki ennek az összegnek közel az ötszörösét? A válasz egyszerű, mert a gyönyörű autó jótékonysági célt szolgált, mégpedig a világhírű zenész, Sir Elton John AIDS betegség ellen létrehozott alapítványát.  

A teljes összeget a betegség legyőzésére és a már megbetegedett emberek gyógyítására fordítják.  

Az 570S Spider Blade Silver (penge ezüst) színben pompázik, tíz ágú alufelnin gurul, narancssárga féknyergeket kapott, sport kipugót és egyedi fekete bőr belsőt a McLaren katalógusából kiválasztva.  

Az ismeretlen nyertes az autó mellé egy különleges gyárlátogatáson is részt vehet, meglesheti a gyártás, mások előtt elzárt folyamatainak egy részét, valamint fogadja az alapító Bruce McLaren lánya Amanda is, aki a neves márka nagykövete is egyben.  

Az 570S Spider igaz, hogy belépő szint de még így is brutális, hiszen 3,8 literes ikerturbós V8-as motorja mindössze 3,2 másodperc alatt katapultálja a sportautót álló helyzetből százas tempóra, míg a végsebessége 315 km/h. Az eső ellen egy keménytető véd, amely mindössze 15 másodperc alatt a fejünk fölé kerülhet. 
(Webrádió)

Címkék

McLaren 570S Spider Amanda McLaren Sir Elton John AIDS
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!