Közel 1 millió dollárért kelt el Jenson Button egykori Porsche Carrera GT-je

Autók, 2021.07.08

975.000 dollárért cserélt gazdát az a Porsche Carrera GT, amely egykoron Jenson Button, korább F1 világbajnok tulajdonában is volt.

Porsche Carrera GT A Porsche szupersportautója ritkaságnak számít a használt autó piacon, így az ára is ennek megfelelően alakul. A múlt hétvégén cserélt tulajdonost az a 2004-ben gyártott GT, amely 2009-ben világbajnoki címet szerző Jenson Button gyűjteményében is volt. Az autóra a Collecting Cars aukciós portálon lehetett licitálni, amely végül 975.000 dollárban állt meg. Az ár tartalmazza az autó igazolt eredetét, valamint azt is, hogy a korábbi sztárpilóta tulajdonában is volt. A Porsche Carrera GT egyébként több országban is felbukkant, többek között Monacóban, az Egyesült Királyságban és még Hollandiában is.

A Seal Grey színben pompázó autó viszonylag ritka árnyalat, hiszen mindössze az eladások 10%-át fényezték ezzel. Az autót nem hajtották agyon, hiszen a kilométerórája mindössze 8556 km-t mutat. Az eredeti 5 küllős Porsche felnik mögött lyuggatott tárcsák és karbon-kerámia fékek gondoskodnak a megfelelő lassulásról.
 
A Terracotta bőr belső elképesztően gyönyörű és tökéletes illeszkedik az autó imázsához, akár csak a bükkfából készült váltógomb, amely a '70-es évek 917-es versenyautója előtt tiszteleg.  

Az erőforrás is elképesztő, hiszen az eszeveszett gyorsulásáról egy 5,7 literes V10-es szívómotor gondoskodik, amely 612 lóerőt és 590 Nm nyomatékot présel ki magából. Az erőt egy 6 fokozatú manuális váltón keresztül szabadítja rá a hátsó kerekekre. A mindössze 1270 darabban gyártott autó 3,7 másodperces százas sprintet és 330 km/h-ás végsebességet produkál. Ugyanakkor vigyázni kell vele, hiszen pont egy ilyen GT-ben vesztette életét Paul Walker is, a Halálos Iramban filmek sztárja.
(Webrádió)

Címkék

Porsche Carrera GT Jenson Button

Galériánk

Porsche Carrera GT Porsche Carrera GT Porsche Carrera GT
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!