Közel félezer lóerős az átépített biturbó Honda S2000

Autók, 2018.11.13

Vannak ikonikus autók, amelyek soha nem mennek ki a divatból, többek között ilyen a Honda S2000 is, amely a mai napig legenda gyönyörű formája és szívó 2 literes motorja miatt.

Honda S2000 J32A2 A Honda mérnökei elképesztő módon 240 lóerőt hoztak ki egy szívó 2 literes motorból, amely a mai napig megállja a helyét. Hogy valakinek ez nem elegendő? Ja kérem, előfordul az ilyesmi. A Hoonigans garázsába egy igazi mestermű érkezett, amelyből szintén kiemelték a díjnyertes erőforrást és helyébe egy 3,2 literes V6-ost emeltek, méghozzá két turbóval is lélegeztetve. A J32A2 Acura TL Type-S motor alapból nem sokkal erősebb, mint a gyári S2000-es, csakhogy erre még két turbót is illesztettek. Jason Schmuck tulajdonos elmondásából persze kiderül, hogy a motort "cipőkanállal" kellett beilleszteni, ráadásul rengeteg munkát adott a szerelőknek. Többek között az intercooler, a leömlő és a titán kipufogó rendszer beépítése is rengeteg munkaórába telt. Csak a hegesztések 100 órát emésztettek fel. 

És a végeredmény? Nos az meggyőző, közel 500 lóerő, köszönhetően a két hatalmas Garrett GT3576-os feltöltőnek.  

Jason jó gazda módjára nem csak a motor upgrade-ről gondoskodott, hiszen feljavította a fékeket és a futóművet is. Az optikai tuning szett a kivágott motorháztetővel pedig valami elképesztő. A bukókeret kötelező tartozék, a szín pedig a BMW-től érkezett, hiszen az autót az i8-as Protonic Blue-ra fényezték.  

Az S2000 valami elképesztően jól néz ki és gumit füstölni is igen hatékonyan lehet vele.  




(Webrádió)

Címkék

Honda S2000 Hoonigans J32A2
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!