Megjelenik Magyarországon az MG autómárka

Autók, 2022.03.29

Megjelenik Magyarországon az MG autómárka, az értékesítés várhatóan az idén a  harmadik negyedévben indul - közölte az importőri feladatokat ellátó Duna Motors Disztribúció Kft. az MTI-vel kedden.

A közlemény szerint a Duna Autó cégcsoport megállapodást írt alá arról, hogy a közel 100 éves autógyártási hagyományokkal rendelkező brit eredetű márka magyarországi importőre a cégcsoporthoz tartozó Duna Motors Disztribúció Kft. lesz. Az MG (Morris Garrages) márka tulajdonosa jelenleg a SAIC Motor Corporation, amely Kínában a legnagyobb, globálisan pedig a 8. legjelentősebb járműgyártó vállalat.

A kft. hamarosan megkezdi az országos márkakereskedői hálózat kiépítését. Markó Zoltán marketing és pr-vezető az MTI kérdésére elmondta: céljuk, hogy a márkakereskedői hálózat pár év alatt lefedje a piacot, vagyis megyénként egy-egy, Budapesten pedig 3-4 MG kereskedés álljon a vevők rendelkezésére.

Az MG 2021-ben globálisan 470 000 autót értékesített, a márkát 6 országban gyártják.

Az MG az utóbbi években kezdett dinamikus fejlődésbe. Az Egyesült Királyságon kívüli európai terjeszkedését 2019 végén indította el a hollandiai székhelyű MG Motor Europe létrehozásával. Modelljeit az Egyesült Királyságon kívül már 17 nyugat-európai országban forgalmazzák. Jelenleg több mint 400 MG márkakereskedés és szervizpont működik Nyugat-Európában.

Az MG 2022-ben expanziós stratégiája részeként Közép-Kelet-Európa felé fordul, ennek egyik első lépéseként Magyarországon kezdi forgalmazni autóit.

Az MG magyarországi indulásakor hat különböző modellel jelenik meg, a trendekhez igazodva benzines, plug-in hibrid, illetve teljesen elektromos változatokkal. A modellkínálat a jövőben elsődlegesen teljesen elektromos meghajtású járművekkel fog bővülni - jelezték a közleményben.

Markó Zoltán elmondta: az importőr arra számít, hogy az első teljes évben mintegy ezer autót tudnak eladni Magyarországon, három év múlva pedig 3 százalékos piaci részesedést érhetnek el.

A Duna Autó több mint 30 éves tapasztalattal rendelkezik az autóértékesítés, flottakezelés, autóbérlés és szervizelés területén. Évente közel 6000 gépjárművet értékesít, szervizeiben évente több mint 50 ezer javítást végeznek. A csoport 300 embert foglalkoztat, konszolidált árbevétele meghaladja a 30 milliárd forintot.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!