Melyik a gyorsabb? Honda NSX Type S vs Ninja H2R U-Drag

Autók, 2023.11.25

Vajon a 600 lóerős Honda NSX Type S vagy a csak versenypályán használható Kawasaki Ninja H2R halad át elsőként a célvonalon?

Honda NSX Type S vs Ninja H2R
A Honda NSX igazi etalonnak számít és nem csak az elődmodell tekinthető annak, hiszen az utód legalább annyira izgalmas és karizmatikus. A Kawasaki topmotorja, a Ninja H2R szintén elképesztő, a maga kategóriájának talán a csúcsa, de az biztos, hogy az egyik legjobbja, teljesítménye még a sokat tapasztalt motorosokat is ámulattal tölti el. 

Ennek a két legendának a gyorsulását mérték össze egy speciális, úgynevezett U-Drag versenyen, ahol nem csak a gyorsulás számít, hiszen szó szerint van egy csavar a történetben. Az U-Drag verseny esetében a két fél a lehető leggyorsabban teszi meg a negyedmérföldes távot, csakhogy ezután meg kell fordulniuk és vissza kell száguldaniuk a rajthoz, még egyszer megtéve a 402 méteres távot.

Az Acura vagy ahogy Európában nevezik Honda NSX Type S 600 lóerővel büszkélkedhet, a sportautó súlya pedig 1776 kg, míg a Ninja H2R mindössze 216 kg és elementáris 305 lóerővel bír. A Kawasaki feltöltős versenymotorja annyira brutális, hogy a cég ezt a motort nem gyártja közúti használatra, mint a honlapjukon írják azért készült, hogy minden képzeletet felülmúljon.


Amennyiben csak a nyers erőt vennénk alapul (kg/lóerő arány), akkor egyenes távon a Ninja H2R bizonyosan nyerne, csakhogy a táv felénél le kell lassítani és meg is kell fordulni, amiben bizony a négykerékkel rendelkező Honda NSX Type S sportautó tűnik jobbnak. 

Chris Moore rendkívül jól terelgeti a bivalyerős H2R-t, és noha azt gondolnánk, hogy a versenymotor simán nyer, a végeredmény mégis árnyaltabb képet mutat. A motor és autó csatája izgalmasabb végeredményt produkál, mint gondolnánk, de természetesen nem lőjük le a poént, nézze meg Ön is ezt a szenzációs videót.

(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!