Milyen érzés egy Porsche 911 GT3 RS-el gyorsulni?

Autók, 2023.04.09

Sajnos nem szerkesztőségünknek, hanem a francia Motorsport magazinnak nyílt alkalma tesztelni a Porsche elképesztő szupersportautóját, amelyről természetesen egy videó is született.

Porsche GT3 RS Az új Porsche 911 GT3 RS lenyűgöző sportautó és nem csak a hatalmas szárny miatt, amely iszonyatos leszorítóerőt termel. Az aerodinamikai elemeknek köszönhetően a GT3 RS elképesztő kanyarsebességre képes, nem véletlen vezeti 6:49,328 perces idővel a Nürburgring Nordschleife köridőt, már ami a feltöltő nélküli autókat illeti. A 992-es generáció talán legbrutálisabb kinézettel megálmodott változata 518 lóerős teljesítményre képes, amellyel mintegy 3,2 másodperc alatt katapultál nulláról százas tempóra. A 4.0 literes 6 hengeres szívómotor elképesztő elánnal hajtja előre a Porschét, amelynek számos alkatrésze persze egyezik a GT3-as verzióval, amiben azonban nem az az új vezérműtengelyek, egyedi hengerfej és új szívósor. Az erőt egy 7 sebességes dupla-kuplungos váltó továbbítja a hátsó kerekek felé.  

A francia Motorsport magazin egészen 263 km/h-ig űzte a Porschét, amelynek a végsebessége egyébként 296 km/h, ez hajszálnyival elmarad a GT3-as változattól, melynek oka a számos plusz aerodinamikai elemet tartalmazó optika, amelyek a hatalmas szárnnyal kiegészülve jelentős leszorítóerőt termelnek. Ennek a plusznak köszönheti ez a brutális sportautó a már fentebb említett legjobb köridőt a Nürburgringen a szívómotoros szériaautók között.  

&t=54s
(Webrádió)

Címkék

Porsche GT3 RS
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!