Mórahalmon találkoztak a csillagosok

Autók, 2023.07.08

Idén immár hetedik alkalommal rendezték meg a korábbi években már nagy sikert aratott Benz Festivalt, amelyre most először szerkesztőségünk munkatársa is kilátogatott.

VII. Benz Festival
Hetedik alkalommal gyűltek össze a csillagos márka szerelmesei, ezúttal Mórahalmon, hogy egy napot csak a szeretett autójuknak szenteljenek. A rendezvényre kora délután látogattunk ki, de az esemény csúcspontja késő délelőtt volt, amikor a volt Móra-Kert területén több száz Mercedes rajongó gyűlt össze az ország minden részéből. A nap folyamán volt minden, mi szem-szájnak ingere, többek között autószépségverseny, ügyességi játékok, valamint a délután folyamán gyorsulási verseny, illetve drift show is, amely hatalmas sikert aratott a nézők körében. Aki túl közel állt a drift pályához, még jó néhány gumiszemcsét is kapott az arcába, hiszen a driftesek nem kímélték sem magukat, sem a technikát a nap folyamán.

A találkozó csúcspontján, a mintegy focipálya nagyságú területen talán egy gombostűt sem lehetett volna leejteni annyian érdeklődtek a Benz Festival iránt. A több száz kilátogató Mercedes között olyan érdekességek is feltűntek, mint egy oldtimer arany színű 560 SEC, amely W126-os széria alapjaira építkezett és amely egy hatalmas batár, a szó legjobb értelmében. A klasszikus és már ikonikusnak nevezhető W124-esek mellett számos C, E, V, valamint a ritka G-osztályból is feltűnt néhány példány, de nem volt hiány SLK-ból sem. A délután kettő órára meghirdetett gyorsulási versenyen például egy kombi Mercedes, természetesen egy 6.3-as AMG példány vitte a prímet, Juhász Lajossal a volánja mögött minden kihívóját maga mögé utasította, amiért járt is egy mini serleg. Mint az autó tulajdonosa kérdésünkre elmondta, a V8-as biturbó motor közel sem gyári teljesítménnyel bír, hiszen 722 lóerőt szabadít rá a méretes kerekekre. A gyorsulási verseny finalistája kérdésünkre azt is elárulta, hogy a kombi Mercedes dinamikus autózás mellett bizony 20 litert is beszippant 100 kilométerenként, szóval környezetbarát díjat biztos nem nyerne, de nem is azért gyártották. A drift bemutató, valamint a taxi is nem várt izgalmakat hozott, volt olyan pillanat, amikor a drift autó teljesen füstbe burkolózott egy gumiégetés során, a végeredmény pedig tudható, defektes abroncs, a nézőközönség legnagyobb örömére.  


A stuttgarti márka szerelmesi dudálva vonultak végig Mórahalmon a helyiek legnagyobb örömére, míg a szombati programot autós tűzijáték show zárja. Az esemény többek között a Benz Family Hungary Mercisek Facebook csoport szervezésében valósult meg.  
(Webrádió)

Címkék

VII. Benz Festival Mórahalom Mercedes-benz
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!