Öreg autó nem vén autó: Nissanok a Corvette ellen

Autók, 2023.01.22

Vajon az 1000 lóerős R34 Nissan Skyline GT-R, az R35 NISMO vagy a Chevrolett Corvette Z06 C8 a leggyorsabb?

GT-R-vs-Skyline-vs-Z06-Corvette
Őszintén bevallom eddig nem sokat tudtam a Throttle House munkásságáról, de a mostani videójukkal biztos vagyok benne, hogy jó néhány rajongót szereztek a legnagyobb videómegosztó portálon. A csapat ezúttal is különleges sportautókkal rukkolt elő, hogy próbára tegyék azokat a Willow Springs Raceway aszfaltcsíkján. Az R34-es Nissan Skyline mellett az R35-öt, illetve a legerősebb gyári C8-as Chevrolet Corvettet, a Z06-at futtatták meg egymás ellen. 

Mondhatjuk, hogy a verseny nem annyira igazságos, tekintve, hogy a Z06-os Corvette full gyári, míg a két Godzillát alapos lóerőkúrának vetették alá és ez főleg a Skyline-ra igaz. Ahogy említettem a Z06-os Corvette gyári, amely 670 lóerős és hátsókerék hajtású. A NISMO által felpaprikázott Nissan GT-R 600 lóerőt teljesít, míg az R34-es Skyline legnagyobb teljesítménye kereken 1000 lóerő. A Nissanokban természetesen összkerékhajtás teszi a dolgát, amely a rajtnál hatalmas segítség lehet. 

A gyorsulási versenyt nem meglepő módon a legerősebb, R34-es Skyline GT-R nyeri utcahosszal a Corvettel szemben. A trió természetesen gurulásból is összemérte a sportautók erejét, ahol a C8-as Corvette már jobban teljesített, köszönhetően a modern 5,5 literes V8-as szívómotornak, melynek segítségével 3 másodperc alatti százas sprintre képes az autó. 

Persze mondhatnánk, hogy papírforma eredmény született, azt azonban érdemes megjegyezni, hogy az 1000 lóerős Nissan GT-R-nek a hatból mindössze 5 hengere ment. A videón jól látszik a motortérből előtörő füst is. 

Olyan videót is jó lenne megnézni, amelyben a jövőre elérhető Chevy Corvette E-Ray-t viszik el a versenypályára, hogy bizonyíthassa tudását. Az E-Ray 6,2 literes benzinmotorját egy elektromos egység is segíti, ráadásul mind a 4 kereket hajtja. Az újdonság 655 lóerős lesz és 2,7 másodperc körül abszolválja a százas tempót. 

Nézze meg Ön is a videót, érdemes. 


                                                                                                            
(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!