Összetört egy méregdrága Ferrari Enzo

Autók, 2022.10.09

Egyelőre nem sokat tudni a balesetről, az azonban biztos, hogy egy nagyértékű Ferrari Enzo megpödült az úton, majd egy Hondának hajtott. A szupersportautót éppen újdonsült tulajdonosának vitték volna.

Ferrari Enzo és Honda balesete
A Ferrari Enzo elképesztően ritka, ennek megfelelően csillagászati áron árult sportautó. Tekintettel arra, hogy mindössze 2002 és 2004 között gyártották, a meglévő példányokért valami hihetetlen összeget kell leszurkolnia annak, aki szeretne a garázsában tudni egyet. Éppen új tulajdonosához szállítottak volna egyet, amikor a szupersportautó balesetet szenvedett az Egyesült Királysághoz tartozó Jersey szigetén.

A Jersey Evening Post beszámolója szerint a V12-es szívómotorral szerelt szupersportautó kelet felé tartott, majd egy szemtanú szerint éppen egy közlekedési lámpa mellett haladt el, amikor hirtelen megpördült, majd a szembejövő sávban pedig nekiütközött egy Honda Jazznek.

Rossz ránézni a képekre, hiszen a Ferrari jobb hátsó kereke kitört, nyíltak a légzsákok és a karosszéria sincs éppen a legjobb állapotban, ugyanakkor a Honda eleje is alaposan sérült. A Honda Jazz (Fit) sofőrjét megfigyelésre kórházba szállították, az elsődleges információk szerint csak elővigyázatosságból. 

A Ferrari Enzoból mindössze 400 darabot gyártottak a maranellóiak 2002 és 2004 között. A V12-es szívómotorja pedig maximum 660 lóerős teljesítményre képes, amely a hátsó kerekeket hajtja. 


A maga korában olyan 659.000 dolláros áron árult Ferrari Enzo jelenleg nagyjából 2 millió zöldhasút ér. 

Azt egyelőre nem tudni, hogy ki a Ferrari titokzatos tulaja és mit szólt a balesethez, ugyanakkor a rendőrség még mindig szemtanúkat keres az esettel kapcsolatban és információkat gyűjt. 

(Webrádió)

Címkék

Ferrari Enzo Jersey sziget Baleset
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!