Régi és új Subaru rally autót hasonlított össze Ken Block

Autók, 2021.05.01

Ken Block valami elképesztően terelgeti a vasakat, bármi is kerül a kezei közé, abból mindig megpróbálja kifacsarni a maximumot.

Subaru Ken Block A Subaru óriási név a rally autózás világában, hiszen a boxer motort előszeretettel használó japán gyártó járműveivel számtalan trófeát söpörtek már be a versenyzők a világ legkülönbözőbb tájain. Ken Blocknak most lehetősége nyílt kipróbálni a 90-es évek klasszikusát, egy Imprezza versenyautót, valamint új válozatát, egy WRX STI-t, hogy kiderüljön, mennyit is fejlődtek a vasak több mint 20 év alatt.  

A tesztet a Washington állambeli Dirt Fish rally iskolában hozták tető alá, amely Snoqualmie városkában található. Az old school Imprezza nagyon hasonlít ahhoz a WRC autóhoz, amellyel a híres rallipilóta, Colin McRae versenyzett annak idején. Az N csoportos versenyautó gyors technika, de Block vadonatúj Subarujához azért nem ér fel.  

A régi Imprezza 2.0 literes és négyhengeres turbós motorja kereken 200 lóerőt teljesít, amelyhez egy 5 sebességes manuális váltó csatlakozik és mind a négy kereket hajtja természetesen. Ken vadiúj versenyautója szintén 2.0 literes turbós erőforrást kapott, csakhogy a szintén négyhengeres motor 330 lóerőt termel, amelyet egy 6 sebességes Sadev szekvenciális váltó juttat el a kerekekhez.  

Természetesen az új Subaru papíron is sokkal erősebb, de azért a magunk részéről szívesen beülnénk a régi Imprezzába is, ha Ken Block terelgeti a vasat. Nézze meg Ön is videót, érdemes.  

(Webrádió)

Címkék

Ken Block Subaru WRX STI Dirt Fish Imprezza
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!