Rimac C_Two: Brutális elektromos autó Horvátországból

Autók, 2018.08.19

Talán kissé hihetetlenül hangzik, de a Mate Rimac által megálmodott 21. századi szupersportautó bizony Horvátországból érkezik.

Rimac C_Two A horvátországi manufaktúra már a Concept One-al letette névjegyét az elektromos szupersportautók világában, azonban itt van a nyakunkon a folytatás, a C_Two.  

A 2009-ben alapított Rimac Automobili fogta a csodaszép C_Two-t és elvitte a nyugati partra, ahol különböző rendezvényeken teszi tiszteletét a kék színben pompázó elektromos autó, ráadásul 2 üveg pezsgő is a dekoráció részét képezi igazi kristály poharakkal. Mielőtt bemutatná autóját a Monterey Car Week-en, privát partit is tart a Rimac a reménybeli vásárlók számára, majd az Exotics On Cannery Row következik, ahol a világ legritkább sportautóit mutatják be a nagyközönség számára.  

Az biztos, hogy bármelyik rendezvény nagyágyúja lenne, hiszen a négy elektromotor összesen 1888 lóerő és 2300 Nm nyomaték leadására képes.  

Százra 2 másodperc alatt gyorsul, míg a végsebessége 412 km/h. Nem semmi adatok, az autó ráadásul összkerékhajtással bír, egy feltöltéssel pedig akár 650 km megtételére is képes lehet.  

A Rimac mindössze 150 darabot tervez gyártani a szupersportautóból, amelyet a tervek szerint 2,1 millió dollárért fog kínálni. Ne feledjük, hogy az elődjéből, a Concept One-ból mindössze 8 példányt gyártott a horvát cég.

(Webrádió)

Címkék

Rimac Mate Rimac Rimac C_Two
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!