Rossz vége lett az utcai erőfitogtatásnak

Autók, 2022.04.19

A robbanómotor feltalálásával szinte egyidős a versenyzés is, melynek során a sofőrök mérik össze saját és járművük erejét. Van azonban, hogy az utcai verseny rosszul sül el.

Chevrolet Camaro vs Chevrolet SS A gyorsulási futamot a legcélszerűbb versenypálya keretei között tenni, hiszen az utcai versenyek amellett, hogy illegálisak, még balesetveszélyesek is lehetnek, erre jó példa a most következő cikkünk.

Részletek sajnos nem ismertek az erőmérő helyszínéről és idejéről, csak a végeredmény biztos, amely balesettel végződött. A két ellenfél egy Chevrolet Camaro, valamint egy Chevrolet SS szedán. A Chevrolet Super Sport négyajtósát talán kevesebben ismerik, hiszen nem nagyon találkozni vele idehaza. Az ausztrál erőgép gyárilag 415 lóerőt tud, amelyet egy V8-as blokkból présel ki. A hátsókerekes erőgép eredetileg 4,7 másodperc körüli százas sprintre képes. Azt nem tudni, hogy a videón is látható SS-en végezte-e beavatkozást, ugyanakkor ekkora erő is bőven elég ahhoz, hogy a feneke táncba menjen. A videón jól látszik is, hogy a sofőr nem tudja kordában tartani a kipörgő kerekeket, majd letér a fűre, ahonnan vesz egy balost, majd egy helyi üzlet kerítése fogja meg. A baleset követően készült egy másik felvétel is, amelyen jól látható, hogy a Chevy SS eleje összetört, ráadásul úgy túnik, hogy a hátulja egy teherautó pótkocsijának csapódott. Többek között ezért sem szabad utcai gyorsulási versenyt tartani, kizárólag szabályozott keretek között. Sérültekről nincs információnk.

(Webrádió)

Címkék

Chevrolet Camaro Chevrolet SS
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!