Személyszállításra alkalmas drónt épített egy fülöp-szigeteki fiatal

Autók, 2018.11.09

Egyelőre nem túl gyors és a levegőben sem bírja sokáig, de egy fülöp-szigeteki férfi olyan drónt épített magának, amellyel képes a levegőbe emelkedni.

Koncepto Millenya A "repülő drón autó" feltalálója és kivitelezője Kyxz Mendiola, a projekt pedig a Koncepto Millenya, amely egy ember szállítására alkalmas egyelőre. A drón építése 6 évvel ezelőtt kezdődött és 16 motort, 16 propellert és 16 számítógépet tartalmaz, amelyek segítségével a prototípus mintegy 6 méter magasba tud felemelkedni és elég akkumulátor ideje van ahhoz, hogy 10-15 percig a levegőben is maradjon. A súly minimalizálásának érdekében a jármű természetesen szénszálas műanyag elemekből épült, amely nagyon szilárd is egyben.

Mendiola "repülő autójának" híre néhány hónappal ezelőtt felkeltette a Star 8 nevű ausztrál cég figyelmét is, amely elektromos járművekkel foglalkozik. A vállalkozást annyira lenyűgözte a projekt, hogy együtt működést ajánlottak fel Mendiolának, annak érdekében, a Koncepto Millenyahoz hasonló járművet építsenek.  

Jacob Maimon cégvezető tervei között egy olyan repülő jármű szerepel, amely legfeljebb két utast tud szállítani és az össztömege így sem haladja meg a 200 kg-ot. Ha a tervekből valóság válik, akkor a Future 8 nevet kaphatja a "repülő autó".

A fülöp-szigeteki férfival egyébként az ABS CNB News is készített riportot, melyben elmondta, hogy azóta épít drónokat, amióta a technika megérkezett a szigetországba. Mivel filmezéssel foglalkozik, az volt az elsődleges célja, hogy egy olyan drónt építsen, amely Őt magát is el tudja szállítani utasként.  


(Webrádió)

Címkék

Koncepto Millenya Kyxz Mendiola
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!