Szupertakarékos autót keres? Csapjon le a Vw XL1-re

Autók, 2019.01.06

Mindössze 0,9 liter gázolajat fogyaszt a Vw szupertakarékos dízel plugin hibridje, amelyet most egy aukció keretében értékesítenek.

Vw XL1
A Volkswagen mindössze 250 darabot gyártott az XL1-ből, amelyet leginkább futurisztikus formájáról lehet felismerni. Az autót végleges formájában 5 évvel ezelőtt ismerhette meg a világ és szokatlan alakja mellett rendkívül alacsony fogyasztásával csalogatta reménybeli vásárlóit. Az ára persze 2013-ban sem volt olcsó, hiszen átszámítva mintegy 111.000 fontot kértek érte anno. 

Cserébe a plugin hibrid kis dízel szuper takarékos, hiszen száz kilométerenként beéri mindössze 0,9 liter gázolajjal. A Vw egy 0,8 literes pici 2 hengeres és 48 lóerős dízel motort pakolt az XL1-be, amelyet egy 27 lovas elektromotorral egészített ki. Az erőátvitelt pedig egy 7 sebességes DSG automata váltóra bízta a Vw, nem véletlenül. Az XL1 ugyanakkor itthon zöld rendszámot is kapna, hiszen teljesen feltöltve kb. 50 km-t tud megtenni zéró károsanyag kibocsátás mellett.

Akit érdekel az autó, SilverstoneAuctions árverésén tehet rá ajánlatot, amelyre január 12-én kerül majd sor Birminghamben. Az autó gyakorlatilag új, hiszen mindössze 502 km-t mentek vele eddig.

Várhatóan 85 és 100 ezer font körüli összegért fog gazdát cserélni, amely nagyjából egy új BMW M5 árának felel meg. Nem kevés, viszont cserébe egyedi és szinte alig fogyaszt a kétszemélyes XL1.
(Webrádió)

Címkék

Volkswagen Vw XL1

Galériánk

Vw XL1 Vw XL1
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!