Vajon a KIA Stinger GT vagy a Lexus IS 500 a gyorsabb?

Autók, 2022.07.26

Találós kérdés következik. Vajon a biturbó KIA Stinger GT vagy a szívó Lexus IS 500 nyeri a gyorsulási versenyt?

KIA Stinger GT vs Lexus IS 500 Bevallom őszintén, eddig nem sokat tudtam a Sam CarLegion nevű Youtube csatorna munkásságáról, ez azonban most megváltozott, hiszen egy olyan párost hasonlítottak össze, amely a számomra kedves. Ha lehet hinni a korábbi pletykáknak, a KIA kivezeti zászlóshajót a kínálatából, így a Stinger valószínűleg nem is olyan soká, nem lesz elérhető a dél-koreai autógyártó katalógusaiban. Nem így a Lexus IS 500, amely viszont élvezi a vásárlók és a Toyota bizalmát. Ugyanakkor jó lenne tudni, hogy vajon a V8-as szörny vagy a V6-os biturbó viszi el a prímet, már ami a gyorsulást illeti. A Lexust saját tulajdonosa vezeti, amely egy V8-as erőforrást rejt a motorházteteje alatt, nem kevesebb mint 472 lóerővel és 534 Nm nyomatékkal. A Lexus jó japán szokás szerint hátsókerekes, míg ellenfele, a KIA Stinger GT összkerekes sport szedán. A Stinger kicsit nehezebb japán vetélytársánál, ráadásul az ikerturbós V6-os motorja is jóval "gyengébb", mindössze 369 lóerőt és 509 Nm nyomatékot produkál.  

Ha és amennyiben csak a száraz adatokat vennénk figyelembe, akkor mindenképp a Lexusnak kellene kijönnie győztesként a csatából, azonban meglepetésre nem ez történik, hiszen az összkerekes szépség megelőzi a Lexust álló helyzetből, az előnyt pedig meg is tudja tartani. Más lesz a helyzet azonban mozgásból, 50 km/h-ás, valamint 100 km/h-ás sebességről felgyorsítva, hiszen itt viszont már kijön a két autó közötti jelentős lóerőbeli különbség.  

A Lexus mintegy 10. 000 dollárral drágább dél-koreai vetélytársánál, ugyanakkor mindkét autót élvezet vezetni. Ön melyik autót válsztaná? Kérem szavazzon.

Ön melyik autót fogadná el?
 
 
 
Szavazok

&t=422s

(Webrádió)

Címkék

KIA Stinger GT Lexus IS 500
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!