Vonat tarolt le egy luxusautókkal megtömött trailert

Autók, 2023.04.16

Szerencsére senki sem sérült meg abban a balesetben, melynek során egy vonat gyakorlatilag letarolt egy luxusautókat szállító trailert.

Vonatbaleset Florida
Az autószállító trailer BMW, Cadillac, Mercedes, valamint Range Rover luxusautókat szállított, elakadt az útkereszteződésben, majd jött a vonat. A nem mindennapi baleset a floridai Hollywoodban történt április 12-én. Szinte hihetetlen, de a balesetben senki sem sérült meg, az anyagi kár azonban jelentős.  

A felvételt egy autós készítette, aki éppen a lámpánál várakozott, amikor arra lett figyelmes, hogy a teherautóval valami nem stimmel. Az autós később a Fox13 csatornának elmondta, hogy látta amint a trailer megpróbált továbbhaladni, de egyszerűen nem mozdult, csak a kerekei pörögtek és tapodtat sem mozdult. A visszapillantó tükörbe néztem, majd megláttam a közeledő vonat fényét és tudtam, hogy baj fog történni - tette hozzá Alexandder Quintero a felvétel készítője.  

A vonat vezetője látta a trailert a síneken, azonban túl gyorsan érkezett ahhoz, hogy már meg tudjon állni, míg az autószállító sofőrje hiába próbált tovább menni, egyszerűen tapodtat sem mozdult a jármű. Az ütközés erejéről a pótkocsi hátsó része leszakadt és méregdrága luxusautók repültek a levegőbe. A balesetben számos luxusautóban komoly kár keletkezett.

A baleset során a vonat is megsérült, azonban a járművön utazók közül szerencsére senkit sem kellett kórházba szállítani.

A nem mindennapi baleset szerda este történt, valamivel 8 óra előtt és a hatóságok gyorsaságát dicséri, hogy kora reggelre már helyre is állt a vasútforgalom. A térségben egyébként rekord mennyiségű eső esett, ami szintén hozzájárult a baleset bekövetkeztéhez.

&t=34s

(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!