A Budapesti Atlétikai Klub Egyesület közleménye

Belföld, 2019.06.13

    Budapest, 2019. június 13., csütörtök (OS) - Elkezdődnek az Egri Erbstein Integrált Torna eseményei

Sok szeretettel várjuk az érdeklődőket a Budapesti Atlétikai Klub, népszerű nevén a BAK szervezésében lebonyolításra kerülő első magyarországi integrált nemzetközi labdarúgótornára az előttünk álló hétvégén.

A rendezvénysorozat a magyar vakfoci első bajnoki döntőjével indul, az Értéksziget Vándorserlegért. A Magyar Paralimpiai Bizottság és a Budapesti Atlétikai Klub közösen rendezi ezt az eseményt, az aranyéremért a LÁSS és a BAK méri össze tudását. A BAK korábbi játékosának, majd a Grande Torino edzőjének, Egri Erbstein Ernőnek az emlékére első alkalommal kiírt nagypályás nemzetközi amatőr focitornával folytatódnak az események, a kétnapos küzdelem győztese az újra kiírásra kerülő Corinthian Kupát emelheti a magasba. A torna elődöntőjében a BAK az angol Corinthian-Casuals csapatával találkozik, míg a másik ágon a BEAC és a Testvériség méri össze az erejét. Az elődöntőket a bronzcsata és a döntő követi majd.

A Corinthian csapata az 1900-as évek elején többször járt Magyarországon és az általa felajánlott kupa - az eredeti trófea is megtekinthető a döntő napján a helyszínen - az amatőr futball támogatását, fejlődését szolgálta. Érdekesség még, hogy a Budapesti Atlétikai Klub 1907-ben az első Corinthian Kupa mérkőzést játszotta hazánkban, a kék-feketék a késöbbi győztes Ferencváros csapatával csaptak össze.

A belépés díjtalan, sok szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt!

Információ: Facebook: Budapesti Atlétikai Klub


Kiadó: Budapesti Atlétikai Klub Egyesület

-------------------------------------------------------------------


Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.

Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.

(c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!