A Demokratikus Koalíció közleménye

Belföld, 2021.04.20

(OS) - 2022 után meg kell akadályoznunk a kínai egyetem megépítését!

A múlt héten röppentek fel a hírek, hogy a Diákváros helyett a kínai Fudan Egyetem campusa épül meg a hajdani Nagyvásártelep környékén tervezett rehabilitációs intézkedések keretében. A kínai egyetem campusának megépítése a Diákváros kérdése nélkül is meglehetősen aggályos. Orbán, a keleti diktatúrák szerelmese egy kínai káderképzőt akar Magyarországra hozni 540 milliárdért, a magyar emberek pénzéből, kínai óriáshitelből finanszírozva, egy olyan értékes területet átadva, amelynek több mint a fele Ferencváros és a főváros tulajdonában van, az átadás részletei pedig máig nincsenek tisztázva.

A DK szerint egyértelmű, hogy a 2022-es kormányváltás után minden erővel meg kell akadályozni a kínai egyetem megépítését, amelynek alapító okirata szerint a Kínai Kommunista Pártot kell szolgálnia. Semmilyen hátsó szándék és érdek, mutyi és korrupció nem indokolhatja, hogy egy ilyen szellemiségű egyetemet telepítsenek Magyarországra! Mi, európai magyarok a 2022-es kormányváltás után mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy ezt az építkezést leállítsák!

Arató Gergely, a DK frakcióvezető-helyettese

Manhalter Dániel, a DK józsef-és ferencvárosi országgyűlési képviselő-jelöltje


Arató Gergely és Manhalter Dániel sajtótájékoztatóját a DK Facebook-oldalán közvetítettük.

Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------


Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.

Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.

(c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!