A Ganz-MaVag részletes tájékoztatást nyújtott be a spanyol hatóságoknak a Talgo részvényeire tett ajánlatáról

Belföld, 2024.03.25

A Ganz-MaVag Europe Zrt. részletes tájékoztatást nyújtott be a spanyol hatóságoknak a  vonatgyártó Talgo részvényeire tett ajánlat részleteiről a közvetlen külföldi befektetések (FDI) jóváhagyására vonatkozó szabályok szerint, és megerősítette, hogy teljes mértékben nyitott a konstruktív és transzparens szakmai párbeszédre - jelentette be a cég az MTI-nek hétfőn megküldött közleményében.

A Ganz-MaVag továbbra is kiemeli, hogy az európai partnerségben rejlő ipari és kereskedelmi együttműködés mindkét fél számára kivételes előnyökkel járna. A Talgo spanyol tőzsdei vállalatként tovább erősödhet Európában és a keleti piacokon, a MaVag pedig tovább fejlesztheti a magyarországi kötöttpályás közlekedést.

Azt írták, a végleges ajánlati tájékoztatót (prospektus) a tervek szerint a magyar konzorcium a következő hetekben nyújta be.

Bacsa György, a Ganz-MaVag Europe Zrt. igazgatósági elnöke a közlemény szerint hangsúlyozta, hogy a kötöttpályás közlekedés fejlesztése összeurópai érdek, a fenntartható közlekedési formák elterjedéséhez pedig nemzetközi együttműködésre van szükség. "Éppen ezért készen állunk mindenben támogatni a spanyol hatóságok munkáját: a kérdéseikre adott gyors, transzparens és szakszerű válaszainkkal is kifejezzük, hogy nyitottak vagyunk a konstruktív párbeszédre a mielőbbi sikeres partnerség érdekében. Meggyőződésem, hogy a Talgóval tervezett stratégiai együttműködésünk mindkét fél számára előnyökkel járhat; a Talgo pedig vezető európai cégcsoportként erősödhet tovább mind a hagyományos piacain, mind az új - például keleti piacokon" - fogalmazott az igazgatóság elnöke, aki megerősítette azt is, hogy a magyar konzorcium ajánlattevőként vállalja, hogy a Talgót spanyol tőzsdei cégként segíti tovább stratégiája megvalósításában.

A Ganz-MaVag Europe Zrt. március 7-én jelentette be a spanyol tőzsdefelügyeletnek (CNMV), hogy önkéntes vételi ajánlatot tesz a szupervonatokat gyártó spanyol Talgo összes részvényére. A magyar konzorcium hangsúlyossá tette, hogy a stratégiai együttműködéssel egy új, vezető iparági szereplőt szeretne létrehozni az európai vasúti ágazatban. A két vállalat együttes erővel képes lesz megfelelni a kelet-közép-európai vasúti mobilitás fenntarthatósági és fejlesztési kihívásainak. Az ajánlattételt követően a Talgo igazgatótanácsa tőzsdei közleményében erősítette meg, hogy a részvényesek szempontjából kedvezőnek ítéli meg a magyar cég ajánlatát - emlékeztetett a közlemény.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!