A gyermeknevelési cikkek áfacsökkentését kezdeményezte a Jobbik

Belföld, 2021.04.29

A gyermekneveléshez szükséges cikkek általános forgalmi adójának (áfa) csökkentését kezdeményezte a Jobbik - jelentette be csütörtöki online sajtótájékoztatóján Z. Kárpát Dániel, a párt alelnöke.

Tűrhetetlennek nevezte, hogy miközben a járványügyi veszélyhelyzet kihirdetése óta minden nyolcadik-tizedik munkavállaló elvesztette állását, rengeteg család kénytelen anyagi veszteségeket elkönyvelni, az Európai Unióban rekordmagasnak számító áfa továbbra is vonatkozik a gyermeknevelési cikkekre.

Minimálisnak azt nevezte, hogy a "világrekorder" 27-ről öt százalékra csökkenjen e termékek áfája, ez a változás pedig jelenjen meg e cikkek fogyasztói árában is.

Magyarország jelenlegi kormányának felelőssége, hogy itt adóztatják a legjobban a gyermeknevelést - jelentette ki az ellenzéki politikus, aki "brutális büntetőadóról" beszélt.

A Jobbik alelnöke azt is felrótta a kormánynak, hogy a gyenge forint és az "elképesztően kegyetlen társadalom- és szociálpolitika" hatásait is kivétel nélkül az emberekkel fizetteti meg.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!