A Jobbik Szegedi Szervezete felmentené a jelenlegi rektort

Belföld, 2020.03.23

A Jobbik Szegedi Szervezete közleményt adott ki, amelyben arra szólítja fel a kormányt, hogy haladéktalanul mentse fel pozíciójából Prof. Dr. Rovó Lászlót, az SZTE rektorát, valamint a Rektori Hivatalának a vezetését.

A szegedi Jobbik szerint a Szegedi Tudományegyetemnek azonnal le kellene folytatnia a büntető- és munkaügyi vizsgálatokat a rektorral szemben. A párt véleménye szerint nem elegendő az, hogy csak a Magyar Orvosi Kamara területi szervezeti indított etikai vizsgálatot, véleményük szerint az egytemnek azonnal büntető- és munkaunkaügyi pert kell indítania a vezetővel szemben. A Jobbik szerint a Coronavírus Ügyi Operatív Bizottság által kiadott intézkedések, utasítások a rektorra is vonatkoznak, főleg, hogy ezeket Prof. Dr. Rovó László írta alá. Mint fogalmaznak: "Az egyetem rektora sem lehet egyenlőbb az egyenlőknél és a saját utasításainak betartása alól Rovó László sem kivétel. " 

Amint arról korábban beszámoltunk, az SZTE rektora koronavírus fertőzöttnek bizonyult, jelenleg jól van, otthon tartozkodik a családjával. Egyelőre úgy néz ki a leadott minták alapján, hogy a közvetlen környezetéből senkit sem fertőzött meg.
(Webrádió)

Címkék

Prof. Dr. Rovó László rektor SZTE Szegedi Tudományegyetem Koronavírus Covid-19 Jobbik
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!