A KÖVET Egyesület a Fenntartható Gazdálkodásért közleménye

Belföld, 2021.07.29

    Budapest, 2021. július 29., csütörtök (OS) - "A lehetőségek 100 napja" a túllövés napjától a COP26-ig

A Global Footprint Network (GFN), a skót EPA, a Drawdown Europe és a Schneider Electric kezdeményezésére elindul a "A lehetőségek 100 napja": országok, városok és szervezetek számára bemutatva a túlfogyasztás következményeire felkészítő gyakorlati lehetőségeket. A megoldások alkalmazásával későbbre tolhatjuk a globális túllövés napját.

"A lehetőségek 100 napja" című kezdeményezést a Túllövés napján indítják el olyan fenntarthatósági éllovasok, mint a GFN, a skót EPA és a Drawdown Europe. A túllövés az a nap, amikor az emberiség igénye az elérhető természeti erőforrásokra meghaladja a Földünk által újratermelni képes készletet. Ez idén 2021. július 29-re esik. A kezdeményezés, amelyhez csatlakozott a KÖVET Egyesület is tagvállalataival, olyan gyakorlati megoldásokat tartalmaz, melyek hozzájárulnak, hogy az emberiség ökológiai lábnyomát egyensúlyba hozzuk a biokapacitással.

A még mindig felkészületlen világunkban, növekvő félelemmel az extrém időjárási események miatt, a nemzeti kormányok képviselői 100 nap múlva gyűlnek össze az utolsó esélynek tartott globális klíma cselekvés csúcstalálkozón, a COP26-on, Glasgow-ban.

"Nincs értelme megvárni, hogy mire jut a COP" - mondta Laurel Hanscom, a GFN ügyvezető igazgatója. "A pandémia megmutatta, hogy az emberiség képes gyorsan alkalmazkodni egy katasztrófahelyzethez, habár ez nagy gazdasági és emberi veszteséggel jár.

További részletek a szervezet honlapján.


Kiadó: KÖVET Egyesület a Fenntartható Gazdálkodásért

-------------------------------------------------------------------


Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.

Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.

(c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!