A Lehet Más a Politika párt (LMP) közleménye

Belföld, 2019.08.24

    Budapest, 2019. augusztus 24., szombat (OS) - Hivatalosan kezdeményeztük az Elvira major hungarikummá nyilvánítását

Érd délnyugati határában található az Elvira major, amely felbecsülhetetlen értéket képvisel. Nem csak Magyarországon, de egész Európában nem található a csonthéjas gyümölcsöknek ilyen széleskörű génbankja. Magyarországon szinte minden faiskola és gyümölcsültetvény az Elvira majorból származik. Mindaz a tudás, amit őrzünk az őshonos csonthéjas gyümölcseinkről, ott található az Elvira majorban. Ez a páratlan állomány ismét veszélybe került.

Ezért kezdeményeztük az Elvira major érdi helyi értéktárba való felvételét, illetve levelet írtunk Nagy István agrárminiszternek, a Hungarikum bizottság elnökének: támogassa az Elvira major, az ott őrzött génbank, az ültetvények és a majorban nemesített fajták, mindenekelőtt az érdi bőtermő hungarikummá nyilvánítását.

Alapvető célunk, hogy a major sorsa véglegesen és megnyugtatóan rendeződhessen, azaz mind a terület, mind az ott folyó kimagasló szakmai tevékenység és annak eredményei megkapják a megfelelő védelmet és a garanciákat a zavartalan fennmaradáshoz. Ennek egyik záloga lehet a nemzeti értéktár, illetve a Hungarikumok Gyűjteménye.

Tetlák Örs,
az LMP érdi vezetője
az érdi ellenzéki összefogás képviselő-jelöltje


Kiadó: Lehet Más a Politika párt (LMP)

-------------------------------------------------------------------


Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.

Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.

(c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!