A magyar ET-elnökségre készülve Szijjártó Péter Monacóval egyeztetett

Belföld, 2021.04.12

Májustól Magyarország lesz az Európa Tanács elnöke, erre készülve azon európai országokkal is fontos egyeztetni, melyekkel általában nincs túl aktív együttműködése, ilyen Monaco is - írta a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán hétfőn.

Szijjártó Péter arra hívta fel a figyelmet, hogy a hercegséggel mindössze öt éve tart fenn Magyarország diplomáciai kapcsolatot, a két ország ugyanakkor kifejezetten hasonló álláspontot képvisel a környezetvédelem és a digitalizáció fontosságával kapcsolatban.

Úgy fogalmazott: "Büszkék vagyunk arra, hogy azon 21 ország közé tartozunk a világon, amelyek a járvány előtt úgy tudták növelni gazdasági teljesítményüket, hogy közben csökkentették károsanyag-kibocsátásukat."

Az Európai Unió már hosszú ideje egyeztetéseket folytat három kis országgal: San Marinóval, Andorrával és Monacóval társulási megállapodás megkötéséről - emlékeztetett Szijjártó Péter.

A miniszter hangsúlyozta: Magyarország támogatja ezt a folyamatot, szeretné, ha az unió mielőbb szorosabbra fűzné kapcsolatait ezekkel az európai országokkal.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!