A Magyar Gyermekonkológiai Hálózat - Magyar Gyermekonkológusok és Gyermekhematológusok Társasága közleménye

Belföld, 2023.09.18

(OS) - A Magyar Gyermekorvosok Társaság 2023. évi Nagygyűlésén Dr. Kriván Gergely hematológus, a Magyar Gyermekonkológiai Hálózat elnöke kapta meg a Társaság neves kitüntetését, a Schöpf-Merei Emlékérmet.

2023. szeptember 15-17 között Keszthelyen került megrendezésre, a Magyar Gyermekorvosok Társaságának 2023. évi Nagygyűlése. A rendezvény megnyitóján került sor a Táraság díjainak átadására.

Dr. Kriván Gergely hematológus, osztályvezető főorvos, a Magyar Gyermekonkológiai Hálózat elnöke Schöpf-Merei Emlékérmet vehetett át, a csontvelő-transzplantáció területén végzett kiemelkedő munkájáért.

A neves kitüntetést a Társaság, olyan 10 éves tagsággal rendelkező szakembernek ítéli oda, aki a gyermekgyógyászat, a gyermektársszakmák, a gyermekegészségügy, a társasági élet területén kiemelkedő jelentőségű tudományos, szakmai eredményeket ért el.

Dr Kriván Gergely a nap folyamán tartott előadásában elmondta: ma már nem csupán a daganatos gyermekek életének megmentése a cél, hanem a kezelések miatt kialakuló késői mellékhatások visszaszorítása, hogy a gyógyult gyerekek felnőttként is minél teljesebb, egészséges életet élhessenek.Kiadó: Magyar Gyermekonkológiai Hálózat - Magyar Gyermekonkológusok és Gyermekhematológusok Társasága

-------------------------------------------------------------------


Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.

Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.

(c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!