TV műsor

A Melletted a helyem Egyesület közleménye (2. rész)

Belföld, 2021.02.25

    Budapest, 2021. február 25., csütörtök (OS) -

A koraszülöttek esetében ugyanis kijelenthető, hogy feltétlenül szükséges a szülői jelenlét, a családközpontú ellátás az egészséges életkezdéshez. A szülők kizárása, szigorú korlátozások bevezetése hosszú távon egészségügyi és fejlődési zavarokat eredményezhet az újszülötteknél, illetve a szülők mentális egészségét is befolyásolja. A Melletted a Helyem Egyesület legfőbb célkitűzése, hogy Magyarországon is egyre több koraszülött intenzív osztály legyen családbarát, ahol a koraszülöttek szülei bármikor a babájukkal lehetnek és az ápolásba mindvégig bevonják őket. Ennek támogatására indítanak egy specifikus képzést kifejezetten a koraszülött intenzív ellátást igénylő babákat ellátó személyzet számára. Az egyesület által szervezett FINE alapozó képzés minden olyan koraszülött intenzív osztályon dolgozó szakembernek (neonatológusnak, szakápolónak, segédápolónak, gyermeksebésznek, szemésznek, szülész-nőgyógyásznak) szól, aki megfordul a PIC-en és javítani szeretné a családközpontú fejlődéstámogató ellátást az újszülött osztályokon.

A képzés a résztvevő egészségügyi szakemberek számára ingyenes, amennyiben az intézmény - ahol a képzésen résztvevő szakember dolgozik - pályázott a "Családbarát Szülészet Pályázati Program"-ban a FINE tréningre (CSBSZ 2019). A pályázatot a Melletted a helyem Egyesület javaslatára az Emberi Erőforrások Minisztériuma és az Állami Egészségügyi Ellátó Központ írta ki.

Információk a képzésről, a családbarát koraszülött ellátásról az egyesület honlapján.

Kiadó: Melletted a helyem Egyesület

-------------------------------------------------------------------


Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.

Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.

(c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!