A Momentum "eltemette" a magyar oktatást

Belföld, 2023.07.14

A Momentum "eltemette" a magyar oktatást a Belügyminisztérium épülete előtt pénteken Budapesten.

Eltemette a magyar oktatást a Momentum A párt aktivistái egy koporsót helyeztek el a Széchenyi téri zöld területen, amelybe egy osztálynaplót, illetve a pedagógusok melletti tüntetések jelképévé vált kockás inget tettek, továbbá az aktivisták fekete zászlókat lengettek.

Bedő Dávid, a párt parlamenti frakciójának helyettes vezetője a demonstráción emlékeztetett arra, hogy nemrég 5 ezer fekete zászlót hoztak az oktatást felügyelő tárca épülete elé, annak jelképeként, hogy legalább 5 ezer pedagógus fogja otthagyni a pályát a "bosszútörvény" miatt.

A törvény elfogadása után már ideje végső búcsút venni a magyar oktatástól. Ugyanis a magát családbarátnak nevező "állampárt" az elmúlt 13 évben ellehetetlenítette a tanárok és a diákok helyzetét, akik közül egyre többet üldöznek el az országból - fogalmazott.

Az "aljas" kormányzati politika nyomán, ma már csak a tehetősek juthatnak hozzá megfelelő színvonalú oktatáshoz, miközben a sikeres nemzet kulcsa az oktatás - mondta az országgyűlési képviselő.

A demonstráció végén a Momentum aktivistái a Belügyminisztérium főbejárata elé helyezték a koporsót.

Fotó: Momentum Facebook
(MTI)

Címkék

Momentum
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!