TV műsor

A Pedagógusok Szakszervezete üdvözli, hogy kifizetik a felvételiztető tanárok munkáját

Belföld, 2021.01.19

A Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) üdvözli, hogy a Klebelsberg Központtal folytatott hosszas tárgyalásai eredményeként kifizetik a középiskolai felvételiben közreműködő tanárok szombati munkáját.

A szakszervezet az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében rámutatott: jogos elvárás volt korábban is, hogy az elvégzett hétvégi munkájukért kapják meg a juttatást a tanárok, de eddig ezt nem sikerült kiharcolni, ám a koronavírus-járványban megtalálták rá a fedezetet.

A PSZ ugyanakkor elvárja - folytatták -, hogy ne kelljen minden tanévben harcolni a jogos díjazásért, ezért határozottan kéri a kormányt: miként az érettségiztető pedagógusok esetében, a középiskolai felvételikben közreműködő tanárok, teszteket javító pedagógusok munkáját is fizessék ki minden évben, jogszabályban rögzített módon.

A szakszervezet reményét fejezte ki, hogy a Klebelsberg Központ, illetve a tankerületek példáját a szakképző intézmények felvételiztető oktatói esetében a szakképzési centrumok is követik.

A tesztet kitöltő diákok, az oktatásban dolgozók egészségének védelme kiemelten fontos a január 23-ai felvételin és a kijelölt pótnapokon is - hangsúlyozták, hozzátéve: a további esetleges fertőzések megakadályozására minden járványügyi előírás szigorú betartását kéri a vizsgaszervezőktől a Pedagógusok Szakszervezete.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!