A postai dolgozók érdekképviseletének megerősítését sürgeti a Mi Hazánk

Belföld, 2022.06.20

A postai dolgozók fizetésének emelését, munkakörülményeik javítását, független szakszervezetük létrehozásának állami támogatását sürgette hétfői budapesti sajtótájékoztatóján Lantos János, a Mi Hazánk Mozgalom munkaügyi kabinetjének elnöke.

Arról beszélt: a postai fizetés "a minimálbérrel vetekszik", sokan 3-4 ember munkáját végzik el, ráadásul a menedzsment "folyamatosan értékesítési elvárásokkal nyomasztja, sőt fenyegeti" őket. A Mi Hazánk politikusa szerint a bérek megduplázása egyáltalán nem volna túlzó célkitűzés.

Lantos János azt hangsúlyozta, miközben alapelv, hogy egy ország normális működéséhez elengedhetetlen a megfelelően működő postai rendszer, a hazai szervezet évtizedek óta azért nem omlott össze, mert életben tartják az elhivatott, idős dolgozók.

Szerinte a dolgozók körében apátia uralkodik, mert azt látják, hogy a legtöbb szakszervezetük "anyagi és más módon függ a posta felső vezetésétől", ezért arra volna szükség, hogy az állam teremtse meg a menedzsmenttől független érdekképviselet jogi és anyagi alapjait.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!