A salgótarjáni foglalkoztatási cég helyzetéről szeretne tiszta képet kapni a Fidesz-KDNP

Belföld, 2019.11.18

A Salgótarjáni Foglalkoztatási Nonprofit Kft. likviditási helyzetéről, működéséről szeretne tiszta képet kapni a Fidesz-KDNP ellenzékben lévő önkormányzati frakciója - közölte a frakciószóvivő hétfőn Salgótarjánban, sajtótájékoztatón.

Fenyvesi Gábor elmondta, a múlt csütörtöki rendkívüli közgyűlésen új ügyvezető igazgatót választottak a foglalkoztatási kft. élére, mert az előző vezetőnek, Licskó Bálintnak november 14-én lejárt a szerződése.

"Továbbra is keressük távozásának valódi okát, mert nem életszerű számunkra", hogy ha egy cég rendben működik, jó kapcsolatot ápol a város vezetésével, a tulajdonossal, akkor miért áll fel az ügyvezető igazgató - mondta.

Kitért arra: úgy tudják, az igazgató még a választások előtt jelezte, hogy nem kívánja folytatni a munkáját, és nem pályázza meg újabb öt évre a munkakört.

A közgyűlés polgármesteri javaslatra Dombovári Edinát, Nagybárkány község volt polgármesterét választotta meg a posztra, amit támogatott a Fidesz-KDNP-frakció is, mert úgy gondolják, hogy két településvezetői ciklusa alatt tapasztalatot szerzett a közmunkaprogram területén is.

Fenyvesi Gábor jelezte, a kft. működésével kapcsolatban a frakciónak több kérdése is lesz a következő közgyűlésen.

Az ellenzéki képviselőcsoport a város költségvetéséről, hitelállományáról is szeretne képet kapni. A szóvivő tájékoztatása szerint a féléves beszámolót nem tárgyalta a közgyűlés, így várják a költségvetés teljesítéséről szóló háromnegyed éves beszámolót.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!