Időjárás
meteoblue
TV műsor

A Stipendium Peregrinum ösztöndíjnak saját standja lesz az Educatio kiállításon

Belföld, 2022.01.11

Három napig közvetlenül is tájékozódhatnak az érdeklődő diákok és szüleik a Stipendium Peregrinum ösztöndíjról a január 13. és 15. között megrendezendő Educatio kiállításon, ahol az ösztöndíjprogram önálló standdal lesz jelen - tájékoztatta a Nemzeti Tehetség Központ kedden az MTI-t.

A standhoz látogatók a három nap alatt választ kaphatnak az ösztöndíjjal kapcsolatos kérdéseikre a Nemzeti Tehetség Központ helyszínen lévő szakembereitől, valamint lehetőségük lesz az ösztöndíjasokkal élőben beszélgetni, személyes tapasztalataikról kérdéseiket feltenni. Az ingyenesen látogatható kiállításon a standnál reggel 10-től délután 5-ig várják az érdeklődőket a Hungexpo A csarnokában - közölték.

Emlékeztettek: a Stipendium Peregrinum olyan állami ösztöndíj, amely a világ legjobb külföldi egyetemeire felvételiző és felvett kiemelkedően tehetséges diákoknak minden, a tanulmányaikkal összefüggő költséget fedez, így már nem a család anyagi helyzetén múlik, hogy a fiatal külföldi tartózkodásával járó összes költséget tudják-e biztosítani.

Az ösztöndíj 2019-ben indult a Nemzeti Tehetség Központ lebonyolításában, és most is pályázható akár évente 27 millió forintos vissza nem térítendő támogatás. Jelenleg 47-en végzik tanulmányaikat külföldön az ösztöndíjprogramnak köszönhetően, többségük az Egyesült Királyságban - ismertették, kiemelve: idén a kormány támogatásának köszönhetően a programra 800 millió forint áll rendelkezésre a Nemzeti Tehetség Programban.

Hozzátették, hogy az ösztöndíj három komponensből áll: az "A-komponens" a felvételi vizsgákon való részvételt, a "B-komponens" a tanuláshoz szükséges feltételeket, míg a "C-komponens" az ösztöndíjprogram támogatásával már megkezdett külföldi tanulmányok folytatását biztosítja.

Az ösztöndíjprogram támogatja, hogy a világ legrangosabb egyetemein megszerzett tudást a fiatalok Magyarországon kamatoztassák - olvasható a közleményben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!