Alig lehet már foglalni szombatra a szegedi vendéglátóhelyeken

Belföld, 2021.04.23

Hatalmas az érdeklődés az április 24-i terasznyitás előtt a szegedi vendéglátósoknál – mondta kérdésünkre Kiss Szabolcs, a Blues Café & 7-es Megálló nevű hely üzemeltetője.

Blues Café & 7-es Megálló Az örömbe egy kis üröm is vegyül, ugyanis a jövő hétre esős idő várható.

A 120 férőhellyel rendelkező Blues Café & 7-es Megálló nevű helyet mindenki ismeri, hiszen különlegessége, hogy a kiszolgáló pult egy régi villamos a Somogyi és Toldi utcák sarkán. A hely vezetője elmondta, hogy szombatra már nem tudnak szabad helyet biztosítani, annyi volt a foglalásuk, mióta kiderült, hogy szombaton kinyithatnak a vendéglátóhelyek teraszai.

Kiss Szabolcs ehhez hozzátette, hogy a sarkon lévő pincehelyiséget akkor se nyitja meg, ha már a zárt helyek is engedélyt kapnak a nyitásra. Ennek fő oka, hogy csak védettségi igazolvánnyal lehetne oda vendégeket beengedni, neki pedig nincs arra embere, hogy ezt ellenőrizze. Pedig várhatóan lesznek esős napok a közeli napokban is, így jól jönne néha egy fedett hely is a teraszok mellett.

Kiss Szabolcs annak viszont örül, hogy a teraszon nagy forgalom várható a hétvégére, és úgy tudja más vendéglátósok is nagyon elégedettek az eddigi foglalásokkal. Szerencsére a személyzetet sikerült megtartania október óta, így ugyanazzal az öt lánnyal indul, akik a zárás előtt dolgoztak nála. Most már csak abban reménykedik, hogy nem lesz több korlátozó intézkedés, és sikerül az idei és tavalyi veszteségeket elfeledniük a vendéglátósoknak és a vendégeknek egyaránt.
(Webrádió)

Címkék

Blues Café & 7-es Megálló Szeged
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!