Április 7-én kezdődik a VándorViadal középiskolás verseny

Belföld, 2021.03.17

Április 7-én indul Magyarország egyik legnagyobb és leglátványosabb középiskolás versenye, a VándorViadal, amit a Vándortábor Program részeként rendeznek meg - tudatta az Aktív Magyarországért felelős kormánybiztosi iroda szerdán az MTI-vel.

Azt írták: az ötödik éve tartó Vándortábor Program új elemét az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ, valamint az Országos Erdészeti Egyesület közösen rendezi meg, középiskolás csapatok mérhetik majd össze a tudásukat és rátermettségüket.

A VándorViadal célja, hogy a középiskolás diákok egymással versengve ismerjék meg a természetet, az ország legszebb tájait, közben pedig minél több kalandban és élményben legyen részük.

A csapatoknak és a kísérő tanároknak a részvétel ingyenes lesz - jelezték.

A viadalon négytagú csapatokban, aktív és logikai feladatokban küzdenek meg a versenyzők. A 9-11. évfolyamos diákok csapatai két fiú és két lány tagból állhatnak - nem koedukált intézmények esetében lehetőség van arra, hogy a megyén belül egy másik iskolából egészítsék ki a regisztrált csapatokat.

A megmérettetésre pedagógusok regisztrálhatják a csapatokat a vandorviadal.hu weboldalon.

Közölték azt is, hogy az április 7-én induló, ötfordulós selejtező során a csapatok online feladatok megoldásával gyűjthetnek pontokat. A döntő június 14-e és 20-a között lesz, egyhetes táborban - áll a közleményben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!