Átadták petíciójukat a szegedi kutyatulajdonosok az önkormányzati képviselőnek

Belföld, 2021.06.29

Összesen 1026-an írták alá azt az online petíciót, amelyet azok a kutyatulajdonosok láttak el szignójukkal, akik szeretnék megelőzni, hogy teljesen kiszoruljanak a Tisza közvetlen környezetéből.

Kutya petíció
Mihálik Edvin Újszeged egyéni önkormányzati képviselője az aláírt dokumentum átvételekor megígérte, hogy megoldást találnak a felmerülő problémákra.

A járvány miatti bezárkózás idején sokan kilátogattak a természetbe, és nagyon kedvelt lett a Tisza-Maros Sétány, a Rotary Tanösvény, amelyet addig általában a kutyatulajdonosok használtak, ugyanis itt póráz nélkül lehetett az ebeket sétáltatni, illetve futtatni – mesélték azok a kutyatulajdonosok, akik a Tisza-Maros sétánynál vártak Mihálik Edvin képviselőre kedden délután. Katanics Ivett azt is hozzátette ehhez, hogy olyan pletykákat is hallottak, melyek szerint valakik kinézték a sétány helyét, és kalandparkot szeretnének itt létrehozni. Eddig nem volt konfliktus a kutyatulajdonosok és az ártéren sétálók és kerékpárosok
között, ezért nem értik, hogy a területet kezelő ATIVIZIG miért tette ki azt a táblát, amely tiltja a póráz nélküli kutyasétáltatást. Ezt a táblát szerencsére levették a napokban - mondta Hajkó Brigitta, a petíciós kampány szervezője. Ez azonban nem tudta megnyugtatni a kutyatulajdonosokat, ugyanis úgy érzik, még mindig többen rossz szemmel nézik, hogy a víz menti területet szabad kutyafuttatásra használják.

Petíciójukat ezért elsősorban a problémák megelőzése érdekében szeretnék eljuttatni az illetékesekhez. Mihálik Edvin megígérte, hogy a több mint ezer aláírással ellátott dokumentumot eljuttatja Botka László polgármesterhez, és igyekeznek egy mindenki számára megfelelő megoldást találni. Jelezte, hogy az Alsó-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság állami területet kezel, így az önkormányzatnak nincs sok beleszólása abba, hogy az ártérben mi történik. A képviselő ugyanakkor nem tud arról, hogy bármiféle beruházást terveznének a területen.

A kutyatulajdonosok készek együttműködni minden érdekelt féllel. Szívesen gondozzák a területet - ahogy ezt eddig is megtették -, ugyanakkor felhívják a figyelmet arra, hogy felelős kutyatartókként vállalni tudják, hogy a területen sétáló és kerékpározó turisták testi épségét nem fenyegeti semmi veszély. Petíciójukhoz csatoltak egy táblatervet is, amellyel jelezhetnék minden arra sétáló számára, hogy a terület biztonságos. Mihálik Edvin reméli, hogy az érintettek közti egyeztetések eredménnyel járnak, és mindenki élvezheti a Tisza által nyújtott lehetőségeket attól függetlenül, hogy van kutyája vagy nincs.
(Webrádió)

Címkék

Mihálik Edvin Petíció Kutya
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!