TV műsor

Az Autisták Országos Szövetségének közleménye

Belföld, 2020.03.26

    Budapest, 2020. március 26., csütörtök (OS) - Összefogott az autizmus szakma, az egészségügy és az Autisták Országos Szövetsége az autista gyermekek és felnőttek érdekében a koronavírus járvány idején

Az Autisták Országos Szövetsége, az ELTE Autizmus Szakmódszertani Kutatócsoportjának szakértői és hallgatói, az Autizmus Alapítvány szakértői, a Bethesda Gyermekkórház szakápolói és további autizmusban jártas szakértő együttműködésével egy közel 30 fős stáb dolgozott együtt a www.aosz.hu/koronavírus weboldalon elérhető tájékoztató és szakmai, módszertani támogatást nyújtó tartalmak fejlesztésén.

A Bethesda Gyermekkórház főigazgatója dr. Velkei György, és az Autisták Országos Szövetségének elnöke, Kővári Edit, együttműködésre kérte fel az egészségügyi dolgozókat autista gyermekek és felnőttek érdekében, a megbetegedések és esetleges kórházi kezelések -különös tekintettel a koronavírusra- megkönnyítése érdekében.

Az autizmusban érintett gyermekeink és társaink számára különösen ijesztő a hirtelen megváltozott élethelyzet. Megváltoztak a megszokott napi rutinok, megváltozott az emberek viselkedése, számos forrásból hallhatóak a különféle ijesztő hírek a koronavírusról, a megbetegedésekről, a járványról.

A megfelelő szakértelemmel akadálymentesített információnyújtás, az esetleges megbetegedés, kórházi kezelés esetén szükséges akadálymentesítés nem csak a sikeres együttműködést kulcsa, hanem autista társaink joga is egyben.

További információ:

Kővári Edit elnök
Mobil: + 36 20 255 6919
Email: elnok@esoember.hu
www.aosz.huKiadó: Autisták Országos Szövetsége

-------------------------------------------------------------------


Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.

Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.

(c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!