Az Indiana Egyetemmel indít virtuális nyelvtanulási programot a Debreceni Egyetem

Belföld, 2021.02.18

Virtuális nyelvtanulási programot és nyelvészeti kutatószemináriumot indít tavasszal a Debreceni Egyetem (DE) angol-amerikai intézete és az amerikai Indiana Egyetem. A programban 37 elsőéves, alap-, tanár- és mesterszakos hallgató vesz részt.

A programban az Indiana Egyetem (Bloomington) 15 tanárszakos hallgatója nyolc héten keresztül oktatja a debreceni diákokat Zoomon keresztül egy olyan kurzus keretében, amelynek teljesítése nélkülözhetetlen ahhoz, hogy végzősként okleveles nyelvtanárokká váljanak - közölte a honlapján a DE csütörtökön.

A közlemény szerint a nyelvtanulási program célja a szóbeli kommunikációs készségek fejlesztése olyan témákban, amelyek hasznosak lehetnek majd a hallgatók későbbi karrierje, munkája során. A nyelvészeti kutatószeminárium keretében a tudományos életben szükséges szóbeli készségeket fejleszthetik különféle - többek között tudományos eszmecsere vagy konferencia-előadás - szituációkban.

"Az angol-amerikai intézetben fontos célunk, hogy angolul magabiztosan és magas színvonalon beszélő tanárokat és más szakembereket képezzünk. A nyelvtudás javítása mellett lehetőséget teremtünk arra is, hogy hallgatóink multikulturális tapasztalatokat szerezzenek, és anyanyelvi beszélőkkel kommunikálhassanak anélkül, hogy el kellene utazniuk egy másik országba, főként most, amikor ennek megszervezése a járványhelyzet miatt különösen nehéz lenne" - idézi a hirek.unideb.hu Venkovits Balázst, az intézet igazgatóját.

Mindkét program február 13-án egy nyelvi szintfelmérő interjúval indult. A debreceni diákokból álló hatfős csoportokat két-három bloomingtoni hallgató tanítja majd csoportonként. A virtuális nyelvtanulási program és nyelvészeti kutatószeminárium április 24-én szóbeli vizsgával zárul - tudatta az egyetem.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!