Az NVB tagjainak segítségét kérik egy népszavazási beadványhoz a Liberálisok

Belföld, 2018.07.10

A Magyar Liberális Párt arra kéri a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) tagjait, hogy nyújtsanak segítséget a kannabisz legalizációjáról szóló népszavazási kérdés elkészítéséhez.

A párt elnökhelyettese keddi budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy az ügyben eddig hat különböző formában nyújtottak be népszavazási kérdést, de a bizottság egyiket sem hagyta jóvá. Sermer Ádám hangsúlyozta, az NVB mint testület, nem adhat segítséget a kérdés elkészítéséhez, de a tagjai igen. Ezért őket egyenként kérik fel, hogy segítsenek megfogalmazni egy olyan kérdést, amit a Nemzeti Választási Bizottság várhatóan jóváhagy majd - közölte.

A politikus úgy fogalmazott: az NVB-nek nem az a munkája, hogy a kormánynak tetsző kérdéseket átengedje, a nem tetszőket pedig akadályozza. Ehelyett a bizottságnak elő kell segítenie, hogy a társadalom a számára fontosnak tartott kérdésekben elmondhassa a véleményét - jelentette ki.

Sermer Ádám egyúttal azt kérte, hogy aki egyetért a kannabisz teljes vagy részleges legalizálásával, illetve dekriminalizálásával, juttassa el hozzájuk ötleteiket.

Kérdezték az ellenzéki politikust arról, hogy a Fővárosi Főügyészség feljelentéskiegészítést rendelt el, mert a Jobbik kampányra költötte azokat az adományokat, amelyeket az Állami Számvevőszék (ÁSZ) bírságának kifizetésére gyűjtöttek. Úgy vélekedett, hogy a kormány antidemokratikus módon, az ÁSZ-on keresztül támadja az ellenzéki pártokat, de az "kívülről is tökéletesen látszott", hogy a Jobbik számtalan szabálysértést követett el.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!